MENU
Lajme

Lajme

home>Lajme

Një artikull për të kuptuar furrën e shuarjes së vajit me vakum

2022-07-13

Çfarë është shuarja e vajit?

Shuarja e vajit konsiston në ngrohjen e çelikut mbi temperaturën kritike Ac3 ose Ac1, pas njomjes për një periudhë të caktuar kohe, pjesa e punës vendoset shpejt në vaj dhe procesi i ftohjes në temperaturën e dhomës quhet shuarje e vajit.

Shuarja e temperaturës së çelikut

Shuarja e vajit është procesi më i zakonshëm i shuarjes dhe luan një rol shumë të rëndësishëm në trajtimin termik të çelikut, shkalla e ftohjes së shuarjes së vajit është midis shuarjes me gaz dhe shuarjes me ujë. Për disa pjesë të aliazhit të çelikut, shuarja e vajit mund të sigurojë fortësi më të lartë në forcim.

Furra për shuarjen e vajit me vakum

Çfarë është ftohja e ajrit? Cili është ndryshimi me shuarjen e vajit?

Përkufizimi: Pas përfundimit të ngrohjes me vakum, ai transferohet në një dhomë ftohjeje ku ajri ftohet derisa të ftohet në temperaturën e dhomës.


Karakteristikat: 1. Është i përshtatshëm për materiale me shkallë të ulët të ftohjes kritike të martensitit, si çeliku me shpejtësi të lartë, çeliku me karbon të lartë dhe çeliku me krom të lartë.

2. Është i përshtatshëm për pjesë të vogla në formë komplekse, jo të lehta për t'u deformuar dhe ndarë.


Dallimet: 1. Ftohja e ajrit mund të përdoret veçmas. Gjatë procesit të shuarjes së vajit, sipërfaqja e vajit duhet të fryhet për të shtypur sipërfaqen e vajit, në mënyrë që të zvogëlohet përqendrimi i mjegullës së vajit (gazit të djegshëm) në dhomën e ftohur me ajër dhe të përmirësohet efekti i shuarjes së vajit.

2. Stresi i brendshëm në pjesën e punës të ftohur me ajër është i vogël, ngurtësia është pak më e ulët, por deformimi është i vogël.

3. Ftohja e ajrit dhe shuarja e vajit janë plotësuese, një shuarje vaji me vakum është më pak dhe duhet futur gaz inert për të përmirësuar kapacitetin ftohës të vajit të shuarjes me vakum.


furrë për forcimin e vajit, furrë për trajtimin e nxehtësisë

Furra për forcimin e vajit me vakum ACME

Specifikimet e furrës së ngurtësimit të vajit me vakum ACME

1. Trupi i furrës është një strukturë horizontale me dhomë të dyfishtë, dhe paraqitja e përgjithshme është kompakte, e arsyeshme dhe e bukur;

2. Struktura tetëkëndore e vatrës së furrës, uniformiteti i mirë i temperaturës së furrës;

3. Elementi i ngrohjes adopton teknologji unike mbështetëse pa pjesë qeramike dhe mund të përdoret për një kohë të gjatë për 5 vjet pa u shqetësuar për problemin e përkeqësimit të izolimit;

4. Shkëmbyesi i nxehtësisë i integruar i bakrit të kuq me efikasitet të lartë dhe metoda e ftohjes me qarkullim të detyruar të ajrit, hundë të shumta të ftohur me ajër në të dy anët e pjesës së punës, gazi i atomizuar është uniform, shkalla e rrjedhës është e madhe dhe shkalla e ftohjes është e shpejtë. ;

5. Furra e shuarjes ka një kapacitet të madh ngarkese, dhe vaji i nxehtë ftohet nga qarkullimi i jashtëm i pompës së vajit të nxehtë dhe shkëmbyesit të nxehtësisë, dhe temperatura e vajit të shuarjes është më e mirë;

6. Zgjedhja e dyfishtë e trazimit të vajit dhe ftohjes së avionit të vajit duke përdorur lloje të ndryshme pjesësh,

7.Deformim i vogël i pjesës së punës;

8. Elementi ngrohës është prej grafit izostatik SGL, i cili ka forcë të lartë, rezistencë uniforme dhe jetë të gjatë shërbimi;

9. Shtresa izoluese e përbërë përbëhet nga shamia e fortë grafit dhe feta e butë grafit dhe e fiksuar me bulona CFC, të cilat kanë strukturë të qëndrueshme, performancë të mirë termoizoluese dhe jetë të gjatë shërbimi;

10. Karroca e brendshme e materialit dhe dera e izolimit termik drejtohen nga një motor i konvertimit të frekuencës në një ritëm të qetë "ngadalë-shpejt-ngadalë".


Avantazhet e furrës së ngurtësimit të vajit me vakum ACME

1. Struktura e fushës termike e projektuar posaçërisht nuk ka pjesë izoluese qeramike, nuk ka frikë nga avujt e vajit dhe nuk ka përkeqësim të performancës izoluese pas 5 vitesh përdorim afatgjatë;

2. Elektroda e ftohur me ujë është e dizajnit të veçantë, sipërfaqe konike e kombinuar, zonë e madhe kontakti dhe pa shkarkim 3. Struktura tetëkëndore, dhoma e ngrohjes është dizajn modular, nuk kërkohet mirëmbajtje. nxirreni furrën për zëvendësim, e cila është e përshtatshme dhe e shpejtë;

4. Karroca e ngarkimit në furrë adopton strukturën e përgjithshme të shinave të trefishta, e cila shkon pa probleme dhe nuk përmbyset kurrë, karroca e ngarkimit drejtohet nga zinxhirë të dyfishtë, të qëndrueshme dhe të shpejta dhe ka një funksion rrotullimi manual që mund të përdoret manualisht. në rast të ndërprerjes së rrymës;

5. Ftohja: mund të zgjidhet jo vetëm përzierja dhe ftohja intensive, por edhe ftohja e hundës, dhe metoda e ftohjes mund të zgjidhet dy herë, dhe vaji i shuarjes ftohet nga një shkëmbyes nxehtësie me qarkullim të jashtëm, i cili mund të përshpejtojë shpejtësinë e ftohjes. ;

6. Sistemi i kontrollit me dy mënyra (kompjuter + ekran simulimi) me besueshmëri të lartë;

7. Sistemi i kontrollit me modalitet të dyfishtë (kompjuter + ekran simulimi) me besueshmëri të lartë.

Lokacioni
ACME Xingsha Industrial Park, East Liangtang Rd. , Changsha City, Hunan
Numri telefonit
+ 86-151 7315 3690(Jessie Mobile)
E-Mail
jashtë@sinoacme.cn
Rreth nesh

E themeluar në vitin 1999, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) ndodhet në Parkun Industrial Xingsha, me një sipërfaqe prej 100,000 m2. ACME është një ndërmarrje e teknologjisë së lartë e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes industriale për materiale dhe energji të reja.Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet

Na kontaktoni
Korporata e Avancuar për Materiale dhe Pajisje| Harta e faqes