MENU
Lajme

Lajme

home>Lajme

Një artikull për të kuptuar teknologjinë dhe aplikimin e ngjitjes me vakum

2022-08-15

1. Paraqitje

 Që nga vitet 1940, teknologjia e ngjitjes me vakum është bërë një teknologji shumë premtuese e saldimit. Përbërja e pjesëve të bakrit dhe çelikut të pandryshkshëm u shfaq për herë të parë në industrinë e elektronikës. Më vonë, me zhvillimin e shpejtë të industrisë së aviacionit, industrisë elektronike, industrisë së automobilave, industrisë së gjeneratorëve të oksigjenit dhe teknologjisë së raketave dhe raketave, teknologjia e brazimit me vakum është zhvilluar gjithashtu në përputhje me rrethanat. Teknologjia e ngjitjes me vakum përdoret gjerësisht në prodhimin e paneleve të strukturës sanduiç me huall mjalti, montimeve të motorëve reaktivë dhe pajisjeve të raketave, filtrave metalikë, valëve dhe radiatorëve të ndryshëm.

Tehët e turbinës superaliazh

2. Çfarë është brazimi me vakum

Brazimi me vakum i referohet një metode procesi për brazimin duke përdorur saldimin e metalit mbushës të brumit metalik pa fluks në një mjedis me vakum të lartë.

parimi i punës:

The brazing filler metal is coated on the surface of the parts to be vacuum brazed, and then put into the furra e zierjes me vakum. The vacuum system starts to work and the air is pumped out. When the vacuum degree reaches 10-3Pa vacuum state, the heating starts, and the heating reaches 10-3Pa. At the brazing temperature required by the process, the brazing filler metal begins to melt, and the liquid brazing filler metal wets the base metal and fills the gap between the drill bits under capillary action. At the same time, the solder elements diffuse to the base metal, and the base metal dissolves in the liquid solder to form a high-quality brazing joint.


3. Avantazhet e brazimit me vakum

 • Në procesin e brazimit me vakum, pjesa e punës që do të ngjitet është në kushte vakum dhe nuk do të ketë oksidim, rritje të karbonit, dekarburizim dhe përkeqësim të ndotjes. Pastërtia e bashkimit të salduar është e mirë dhe forca është e lartë.

 • Gjatë ngjitjes, temperatura e brumit është më e ulët se pika e shkrirjes së metalit bazë, e cila ka pak efekt në materialin bazë, e gjithë pjesa nxehet në mënyrë të barabartë dhe stresi termik është i vogël dhe deformimi mund të kontrollohet në minimum, e cila është veçanërisht e përshtatshme për brazimin e produkteve me precizion.

 • Presioni i ulët (vakum) rreth metalit bazë dhe metalit mbushës të brumit mund të eliminojë gazrat e paqëndrueshëm dhe papastërtitë e lëshuara nga metali në temperaturën e brumosjes dhe mund të përmirësojë performancën e metalit bazë.

 • Qasja e dizajnit të produktit është zgjeruar dhe pjesët e brumosur lejohen të kenë brazda të ngushta, tavolina tranzicioni jashtëzakonisht të vogla, vrima të verbër, etj. Është veçanërisht i përshtatshëm për pjesët me kontejnerë të mbyllur dhe forma komplekse, dhe gjithashtu mund të brazohen në kalime të shumta ne nje kohe. Ka efikasitet të lartë brazimi dhe nuk ka nevojë të merren parasysh problemet e korrozionit, pastrimit dhe dëmtimit të shkaktuar nga fluksi, etj.

 • Procesi i trajtimit termik të pjesës së punës mund të përfundojë në të njëjtën kohë gjatë procesit të brumosjes, mund të zgjidhen parametrat e duhur të procesit të saldimit dhe brazimi mund të organizohet si procesi përfundimtar për të marrë një bashkim të brumosur, performanca e të cilit plotëson kërkesat e projektimit.

 • Ka shumë lloje metalesh që mund të ngjiten, veçanërisht të përshtatshme për alumin dhe lidhjet e aluminit, titani dhe lidhjet e titanit, çelik inox, lidhjet me temperaturë të lartë, etj.; i përshtatshëm gjithashtu për lidhjet e brumit të titanit, zirkonit, niobit, molibdenit, tungstenit dhe metaleve të tjera të njëjta ose të ndryshme; Gjithashtu i përshtatshëm për materiale të përbëra, qeramikë, grafit, xhami, diamant dhe materiale të tjera.

4.Zbatimi kryesor i teknologjisë së brazimit me vakum

 • Motor Aero

Thithja me vakum përdoret gjerësisht në strukturat e huallit të mjaltit si komponentë mbyllës të llojeve të ndryshme të motorëve aeroplanë. Procesi i ngjitjes së strukturës së huallit të mjaltit është që të paracaktohet materiali i ngjitjes në bërthamën e huallit, më pas të montohet huallja dhe guaska dhe në fund të miratohet metoda e brumosjes me vakum Për brumosjen, forca e bashkimit të brumosur është rreth 50% e materialit bazë. Fletët e grupuara të statorit të kompresorëve të motorëve aeroprodhohen gjithashtu me këtë metodë brazimi. Ai përbëhet nga unaza të brendshme dhe të jashtme dhe më shumë se 10 tehe të lidhura me brumosje me vakum. në përgjithësi.

Përveç kësaj, brazimi me vakum përdoret gjithashtu në prodhimin e udhëzuesve të turbinave, fletëve udhëzuese, difuzorëve, tubave të flakës, filtrave të vajit dhe përbërësve të tjerë në motorët aeroplanë.

Unazë mbyllëse me huall mjalti

 • Substrate qeramike AMB

Procesi AMB (Brazimi aktiv i metaleve) është një zhvillim i mëtejshëm i teknologjisë së procesit DBC. Ai përdor një sasi të vogël të elementëve aktivë Ti dhe Zr që përmbahen në metalin mbushës të brumit për të reaguar me qeramikën për të formuar një shtresë reaksioni që mund të laget nga metali mbushës i lëngshëm i brumit. Një mënyrë për t'u bashkuar. Ai jo vetëm që ka përçueshmëri më të lartë termike dhe lidhje më të mirë të shtresës së bakrit, por gjithashtu ka avantazhet e rezistencës më të vogël termike dhe besueshmërisë më të lartë. Është më i përshtatshëm për përgatitjen e nënshtresave të veshura me bakër qeramike për paketimin e moduleve IGBT në automjetet elektrike dhe lokomotivat e fuqisë. Veçanërisht në fusha të rëndësishme si energjia e erës, energjia diellore, pompat e nxehtësisë, hidrocentralet, energjia e biomasës, ndërtesat e gjelbra, pajisjet e reja të energjisë, automjetet elektrike, tranziti hekurudhor, etj., zhvillimi i shpejtë i teknologjisë elektronike të energjisë do të krijojë një ndikim të madh në qeramikë. Laminat e veshur me bakër, materiali kryesor për paketimin e moduleve IGBT. nevojë.

Substrate qeramike AMB

 • Mjete diamanti

Mjetet e diamantit të brumosur ndahen në dy lloje: veshje sipërfaqësore dhe impregnim. Mjeti i veshjes së sipërfaqes është që të ngjitet drejtpërdrejt diamanti në sipërfaqen e nënshtresës. Mjeti i ngopur është procesi i shkrirjes së diamantit dhe materialeve të tjera në një trup të përbërë diamanti. Procesi i ngjitjes me difuzion me material bazë. Thurja e veglave të diamantit ndahet në tre kategori: brazimi i veglave me një shtresë diamanti, brazimi me bit diamanti dhe brazimi i përbërë PDC, të cilat janë përdorur gjerësisht në shumë industri si veglat e gurit, veglat e përpunimit të drurit, hapësirën ajrore dhe industrinë ushtarake.

mjete diamanti

 • Automjete dhe varka

Ftohësit e vajit me pllakë me pllakë vakum përdoren në makina dhe varka. Ftohësi i vajit me pllakë ka karakteristikat e efikasitetit të lartë të transferimit të nxehtësisë, strukturës kompakte dhe peshës së lehtë. Është një produkt zëvendësues i ftohësve të sotëm të motorëve me naftë dhe është përdorur gjerësisht në automobila, traktorë, motorë me naftë detare dhe fusha të tjera.

Ftohës me vaj në pjatë

 • Pajisje për ndarjen e ajrit

Përdorimi i teknologjisë së ngjitjes me vakum për shtytësin në pajisjet e ndarjes së ajrit përmirëson shumë saktësinë e prodhimit të shtytësit me kanale të ngushta rrjedhjeje, duke siguruar kështu jo vetëm treguesit e performancës së projektimit, por edhe duke ulur koston e prodhimit dhe duke shkurtuar ciklin e prodhimit.

Shtytës i brazuar me vakum

5. Procesi dhe pajisjet e brazimit me vakum ACME

Pas dekadash zhvillimi, ACME zë një pozicion të rëndësishëm në fushën e saldimit me vakum në Kinë dhe madje edhe në botë. Ka formuar dy seri produktesh të brazimit me vakum dhe saldimit me difuzion me vakum. Aktualisht, rreth 200 pajisje brazimi me vakum janë në funksionim në vendet e klientëve. Aplikimet përfshijnë brazimin me vakum të metaleve me ngjyra, çelikun inox, lidhjet e aluminit, lidhjet e titanit, superaliazhet, lidhjet e forta, etj., si dhe brazimin me vakum midis materialeve metalike dhe materialeve jometalike, si p.sh. .

Materialet e brazimit me vakum

 • Rasti i aplikimit të pajisjeve të brazimit me vakum ACME

Pajisjet horizontale të brumosjes me vakum

Një foto e faqes së aplikimit të një ndërmarrjeje të financuar nga Japonia, linja automatike e prodhimit të nënshtresës qeramike AMB AGV miraton pajisjet e ngjitjes horizontale me vakum ACME 12 në tufa. Kompleti i plotë i pajisjeve është një linjë prodhimi inteligjente pa pilot, që mbulon sistemin inteligjent të kontrollit të MASH.

Materialet e brazimit me vakum

Foto e një vendi të aplikimit të motorit aero vendas, pajisje vertikale të ngjitjes me vakum, të përdorura për ngjitjen me vakum të unazave vulosëse të huallit, udhëzuesve të turbinës, fletëve udhëzuese, shpërndarësve, tubave të flakës, filtrave të vajit dhe përbërësve të tjerë.


 • Përparësitë teknike të pajisjeve të brazimit me vakum ACME

 • ACME ka kualifikimin profesional të laboratorit special të saldimit të mbrojtjes kombëtare. Në fushën e ngjitjes me vakum dhe saldimit me difuzion, procesi dhe pajisjet janë në një pozicion udhëheqës brenda dhe jashtë vendit, veçanërisht kombinimi i procesit dhe pajisjeve i bën pajisjet tona të brumosjes me vakum më praktike.

  Teknologjia dhe materialet speciale të saldimit aerodinamik

 • Rripi i ngrohjes miraton teknologjinë e izolimit të pasmë (patenta ACME), e cila jo vetëm që rrit zonën e rrezatimit, por gjithashtu zvogëlon ndotjen e materialit izolues nga avulli i saldimit të metalit;

 • Hyrja e sistemit të vakumit është e pajisur me një konvertues të fazës së kondensimit të gazit dhe një pajisje filtruese dhe grumbulluese për të parandaluar ndotjen e pompës së vakumit të vendosur nga gazi avullues i fluksit dhe materialit të brumosjes, veçanërisht do të gjenerohet një sasi e madhe e ndotësve lipidikë. gjatë procesit të brumosjes së nënshtresës qeramike AMB. Deri në 98%, për të siguruar që fusha termike me vakum të jetë e pastër dhe pa ndotje;

 • Teknologjia unike kundër ndotjes e rregullimit të vakumit siguron jetëgjatësi shërbimi të rregullimit të vakumit;

 • Dhoma e ngrohjes e ekranit metalik adopton një rrip ngrohjeje aliazh molibden-lantanum me gjerësi të gjerë, dhe rripi i ngrohjes është i pajisur me një brazdë brinjë, e cila ka një zonë të madhe rrezatimi dhe nuk deformohet pas përdorimit afatgjatë;

 • Astarja e furrës është optimizuar nga dizajni modular dhe uniformiteti i temperaturës së furrës është i mirë;

 • E pajisur me sistem ftohjeje të shpejtë nën presion të gazit Ar për të siguruar efekt ftohës dhe funksionim efikas.


Lokacioni
ACME Xingsha Industrial Park, East Liangtang Rd. , Changsha City, Hunan
Numri telefonit
+ 86-151 7315 3690(Jessie Mobile)
E-Mail
jashtë@sinoacme.cn
Rreth nesh

E themeluar në vitin 1999, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) ndodhet në Parkun Industrial Xingsha, me një sipërfaqe prej 100,000 m2. ACME është një ndërmarrje e teknologjisë së lartë e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes industriale për materiale dhe energji të reja.Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet

Na kontaktoni
Korporata e Avancuar për Materiale dhe Pajisje| Harta e faqes