MENU
Lajme

Lajme

home>Lajme

Një artikull për të kuptuar furrën e shuarjes së gazit me presion të lartë me vakum

2022-08-29

1. Çfarë është shuarja e gazit me presion të lartë në vakum?

Shuarja e gazit me presion të lartë me vakum i referohet çelikut të veglave, çelikut me shpejtësi të lartë dhe çelikut të aliazhuar që janë materiale lehtësisht të ngurtësueshme. Pasi të jetë ngarkuar në furrën me vakum për të arritur shkallën e vakumit të specifikuar nga procesi, ajo nxehet në temperaturën kritike Ac3 ose Ac1 ose më lart, dhe mbahet e ngrohtë sipas kërkesave të procesit. Për një periudhë kohe, pastaj mbushni shpejt gazin inert me presion të lartë (He, Ar) ose gazin joreaktiv N2 ose gaz tjetër të përzier, dhoma arrin presionin e specifikuar (10bar, 20bar, 40bar) dhe në të njëjtën kohë aktivizoni ventilatorin me fuqi të lartë për të drejtuar ventilatorin rezistent ndaj nxehtësisë. Pjesa e nxehtë e punës fryhet me shpejtësi të lartë. Pasi rryma e ajrit të nxehtë kalon përmes shkëmbyesit special të nxehtësisë për shkëmbimin dhe ftohjen e nxehtësisë, rrjedha e ajrit të ftohtë pastron përsëri pjesën e punës dhe në fund arrihet një proces trajtimi termik i strukturës së shuarjes martenzitike.

Aplikimi i furrës për shuarjen e gazit me presion të lartë me vakum

Diagrami skematik i diapazonit të temperaturës së shuarjes së çelikut


2. Zbatimi i furrës me presion të lartë të gazit me vakum, çeliku i veglave, çeliku me vegla, çeliku me shpejtësi të lartë, çeliku me forcë ultra të lartë

Die Steel, çelik me shpejtësi të lartë

3. Aplikimi i furrës së shuarjes së gazit me presion të lartë me vakum

 • 300M çelik, shuarje me gaz nën 10bar N2:

Nga figura mund të shihet se fortësia e shufrës së rrumbullakët Ф60 ka arritur efektin e shuarjes së vajit (përgjithësisht rreth 53 HRC), dhe thelbi është një strukturë martensiti me qepër me forcim të mirë. Shiriti i rrumbullakët Ф80 nuk i plotëson kërkesat e mësipërme. Kjo tregon se shkalla e ngurtësimit të pjesës së punës ndikohet nga aftësia ngurtësuese e pajisjes.

Struktura shuarëse e bërthamës së shufrës së rrumbullakët Ф60 mm

 • Çeliku 8Cr4Mo4V, shuarje me gaz nën 0.2MPa N2:

Rezultatet e provës së rulit çeliku 8Cr4Mo4V D10 XX /01 nën procesin e shuarjes me gaz/vaj

Kushineta rul çeliku 8Cr4Mo4V

Kërkesat për shuarje: fortësi 60 ~ 64HRC; organizata M2 ~ M4; deformimi (cilindri, rrafshësia) duhet të kontrollohet ndërmjet 0.20 mm.

Kur fortësia dhe mikrostruktura plotësojnë standardet, normat e pakualifikuara të rrumbullakësisë dhe rrafshueshmërisë së pjesës së punës të shuar me gaz janë përkatësisht 20% dhe 10%, ndërsa ato të pjesës së punës të shuhet me vaj janë 70% dhe 70%. Mund të shihet se shuarja e gazit mund të zvogëlojë ndjeshëm deformimin e pjesës së punës.


4. Përparësitë e shuarjes së gazit me presion të lartë me vakum

 • Cilësia e sipërfaqes së pjesës së punës është e mirë, pa oksidim, pa rritje të karbonit dhe pa shterim të elementit aliazh.

 • Uniformiteti i shuarjes është i mirë, dhe deformimi i pjesës së punës është i vogël.

 • Shpejtësia e ftohjes është e kontrollueshme. Shpejtësia e ftohjes kontrollohet duke ndryshuar presionin e fryrjes dhe drejtimin e rrjedhës së ajrit, dhe shpejtësinë e ventilatorit (konvertimi i frekuencës). Idealisht, mund të jetë afër shuarjes izotermale.

 • I gjithë procesi nuk ka ndotje dhe asnjë emetim të gazrave të mbeturinave, dhe pjesa e punës e shuar me gaz nuk ka nevojë për pastrim dytësor, i cili është efikas, që kursen energji dhe miqësor me mjedisin.


5. Faktorët kryesorë ndikues të efektit shuarës të furrës së shuarjes së gazit me presion të lartë

Llojet e efekteve shuarëseFaktorët ndikuesFaktorët ndikues
shkalla e ftohjesPresioni i gazit ftohës, vëllimi i ajrit, shpejtësia e ajrit gjatë shuarjes
Thellësia e forcimit të pjesës së punësZgjidhni llojin e gazit gjatë shuarjes, madhësinë e zonës së shkëmbimit të nxehtësisë dhe shkallën e shkëmbimit të nxehtësisë së shkëmbyesit të nxehtësisë, strukturën e brendshme dhe rregullimin e pjesës së punës
Uniformiteti i fortësisë së pjesës së punës pas shuarjesPresioni i shuarjes së gazit, vëllimi i ajrit, shpejtësia e ajrit, shpejtësia e transferimit të nxehtësisë


6. Faktorët kryesorë që ndikojnë në shkallën e ftohjes së pjesës së punës

Shuarja e presionit të gazitNë përgjithësi, presioni rritet, shkalla e ftohjes rritet dhe presioni rritet në 40 bar, që është afër shkallës së ftohjes në vajin statik.
Shuarja e rrjedhës së gazitRritja e rrjedhës së ajrit është e dobishme për të rritur shkallën e ftohjes dhe për të rritur kapacitetin e shkëmbimit të nxehtësisë.
Shuarja e fluksit të gazitSa më i shpejtë të jetë shkalla e rrjedhjes së gazit të shuarjes, aq më i madh është numri i shkëmbimeve të nxehtësisë dhe aq më e madhe është shpejtësia.
Lloji i gazit shuarësLloje të ndryshme të gazit shuarës kanë shkallë të ndryshme ftohjeje për pjesët e punës H2>Ai>N2>Ar


7. Faktorët kryesorë që ndikojnë në thellësinë e shuarjes së pjesës së punës

Çeliku veglash AISH10 i shuar me gaz
Presioni i shuarjes së gazitThellësia e shuarjes së pjesës së punës
6 bar azot110mm
10 bar azot130mm
20 bar azot170mm


◆Presioni i shuarjes së gazit jo vetëm që ndikon në shkallën e ftohjes së pjesës së punës, por ndikon edhe në ngurtësimin e saj, ndaj duhet zgjedhur me kujdes.


8, ACME furrë për shuarjen e ajrit me vakum

Furra vertikale e poshtme e karikimit për shuarjen e ajrit me vakum

Furra vertikale e poshtme e karikimit për shuarjen e ajrit me vakum


Karakteristikat teknike të furrës së shuarjes së ajrit me vakum të karikimit vertikal ACME të poshtme:

 • Trupi i furrës është vertikal, me një dhomë, me ngarkesë nga fundi, veçanërisht i përshtatshëm për pjesët e gjata të punës në formë shufra.

 • Mekanizmi i transmetimit të ngritjes së derës së furrës së poshtme përdor vidën me top, e cila lëviz në një vijë të drejtë, jo e lehtë për t'u mbërthyer dhe ka një mbulesë mbrojtëse për të parandaluar ndotjen e pluhurit.

 • Teknologjia e ftohjes me ndryshimin e drejtimit mund të përdoret si për ftohje me spërkatje gjatësore ashtu edhe për ftohje rrethore 360°.

 • Kllapa e ngritjes është e pajisur me një mekanizëm automatik të korrigjimit të bilancit, i cili eliminon automatikisht gabimin kumulativ të sistemit të ngritjes. Ngritja është e qëndrueshme dhe nuk ka dridhje.

Furra për shuarjen e ajrit me vakum të karikimit horizontal nga fundi

Furra horizontale për shuarjen e gazit me presion të lartë me vakum


Karakteristikat teknike të furrës së shuarjes së gazit me presion të lartë me vakum horizontal ACME:

 • Astarja e furrës është projektuar në mënyrë modulare dhe uniformiteti i temperaturës së furrës dhe uniformiteti i ftohjes janë të gjitha të mira.

 • Në varësi të kërkesave të ndryshme të shpejtësisë së ftohjes së pjesëve, mund të zgjidhet një shkëmbyes i vetëm nxehtësie dhe një strukturë ftohëse e furrës së shkëmbyesit të nxehtësisë me dy ose edhe shumë faza.

 • Për pjesët aktuale të përpunimit, mund të zgjidhet sistemi i qarkullimit të fikjes së gazit me thithje të pasme ose sistemi i qarkullimit të qarkullimit të shuarjes së gazit me thithje të përparme.

 • Shkëmbyesi unik i nxehtësisë me dy faza, zona e shkëmbimit të nxehtësisë është dyfishuar në krahasim me atë konvencional.


Karakteristikat teknike të furrës së shuarjes me gaz ACME

Struktura rrethore e fushës termike: Lloji i hundës mund të rregullojë hundë të shumta rreth dhomës termike në 360°, në mënyrë që fluksi i ajrit të fryhet në pjesën e punës në të gjitha drejtimet për të arritur ftohje uniforme, dhe sistemi ka një strukturë të thjeshtë dhe është më i përdoruri .

struktura rrethore e fushës termike

Struktura e fushës termike katrore: Ajri i ftohtë me shpejtësi të lartë hidhet në pjesën e punës përmes grykës së pllakës së shpërndarjes së rrjedhës së ajrit dhe ajri i nxehtë shkarkohet përmes pllakës së shpërndarjes. Pas shkëmbimit të nxehtësisë përmes shkëmbyesit të nxehtësisë, ajri i kthimit qarkullon përgjatë tubacionit dhe fryn drejt pjesës së punës për të arritur ftohjen izotermale. Procesi i përfunduar.

Struktura e fushës termike katroreEfekti i trefishtë i ftohjes (teknologjia e patentuar ACME): Teknologji unike e rrjedhës së ajrit të kthimit të pasmë, funksioni i trefishtë i ftohjes, konfigurimi i dyfishtë i shkëmbyesit të nxehtësisë së përparme dhe të pasme, efekt më i mirë.


Lokacioni
ACME Xingsha Industrial Park, East Liangtang Rd. , Changsha City, Hunan
Numri telefonit
+ 86-151 7315 3690(Jessie Mobile)
E-Mail
jashtë@sinoacme.cn
Rreth nesh

E themeluar në vitin 1999, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) ndodhet në Parkun Industrial Xingsha, me një sipërfaqe prej 100,000 m2. ACME është një ndërmarrje e teknologjisë së lartë e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes industriale për materiale dhe energji të reja.Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet

Na kontaktoni
Korporata e Avancuar për Materiale dhe Pajisje| Harta e faqes