MENU
Lajme

Lajme

home>Lajme

Lajmet e mbrëmjes Changsha | Zinxhiri i ri i industrisë së aliazheve të Changsha ofron "kokrra industriale" me cilësi të lartë për zhvillimin industrial të Changsha

2022-06-08

Këtë vit, zinxhiri i industrisë së aliazhit të ri të Changsha (përfshirë printimin 3D) ka paraqitur 39 projekte kryesore, me një investim total prej mbi 12 miliardë juanë

Siguroni "drithë industriale" me cilësi të lartë për zhvillimin industrial të Changsha (zbatoni strategjinë e "kryeqytetit të fortë provincial" për të promovuar zhvillim me cilësi të lartë)


“Në të kaluarën ishte ‘një gjeneratë e pajisjeve, një gjeneratë materialesh’, por tani është ‘një gjeneratë e materialeve, një gjeneratë e pajisjeve’. Kjo fjali është një portret i vërtetë i zhvillimit të zinxhirit të ri të industrisë materiale. Në të kaluarën, prodhimi i pajisjeve është përdorur për të nxitur tregun e materialeve; megjithatë, ardhja e një materiali të ri sot ka të ngjarë të ripërcaktojë prodhimin e pajisjeve dhe të shkaktojë një revolucion në fushën e prodhimit të pajisjeve. Prandaj, materialet e reja njihen si "ushqim" industrial dhe gur themeli i përparimit shkencor dhe teknologjik.

Aktualisht, me zhvillimin e shpejtë të një gjenerate të re të teknologjisë së informacionit dhe vendosjen e përshpejtuar të qëllimit të "karbonit të dyfishtë", industria e re materiale, si një forcë udhëheqëse në zhvillimin shkencor dhe teknologjik, udhëheq inovacionin industrial dhe teknologjik dhe rolin e saj. në zhvillimin ekonomik është duke u përshpejtuar nga bazë, Mbështetja në ndryshimin subversiv, prijës. Kohët e fundit, gazetari vizitoi një numër kompanish përfaqësuese në zinxhirin e industrisë së re të aliazhit (përfshirë printimin 3D).

Ndërmarrja "Zinxhiri mjeshtër" është e paepur

Në punëtorinë e zhvillimit të pluhurit të Dingli Technology, He Ligao, një eksperimentues pluhuri, është ulur pranë furrës, duke vëzhguar me kujdes ndryshimet e temperaturës në furrë. "Në përgjithësi, duhen rreth 4 ditë për të bërë një grumbull produktesh pluhuri përmes proceseve të shumta si pluhurizimi, atomizimi në temperaturë të lartë, formimi i kondensimit, inspektimi dhe testimi, etj." Ai Ligao tha se korrigjimi i vazhdueshëm i formulimeve të produkteve të pluhurit është çelësi për çelësin e zhvillimit të materialeve të reja.

Për shkak të faktit se industria e prodhimit të nivelit të lartë të Changsha filloi jo shumë herët, ndërmarrjet e Changsha kanë qenë gjithmonë në një trend "përcjellës" në kërkimin dhe zhvillimin e materialeve të reja. "Kur hyra për herë të parë në industri, një unazë gome vulosëse më bëri të studioja për më shumë se gjysmë viti." Tan Xinglong, një nga themeluesit e Dingli Technology dhe kreu i departamentit të biznesit të materialit të ri, u tha gazetarëve se sado të hulumtohen dhe zhvillohen, cilësia e unazave të gomës mbyllëse shtëpiake nuk mund të arrijë kurrë ato të importuara. standardi i produktit. Për të studiuar misterin e unazës së gomës vulosëse të importuar, Tan Xinglong shtrëngoi dhëmbët dhe u mbyll në laborator.

Rastësisht, pas djegies së unazës së gomës vulosëse të importuar, pluhuri metalik i mbetur tërhoqi vëmendjen e Tan Xinglong. “Ndoshta në këtë pluhur të zi fshihet cilësia e produktit”. Ndërsa gjetën sekretin e unazave të gomës së importuar, Tan Xinglong dhe Dingli Technology gjetën gjithashtu sekretin e zhvillimit të materialeve të reja të nivelit të lartë. Deri më tani, Dingli Technology ka qenë shumë herë në rrezik dhe ka zhvilluar një sërë materialesh të reja me vështirësi të mëdha teknike.

Me vendosjen e përshpejtuar të qëllimit të "karbonit të dyfishtë", avantazhet e CITIC Dicastal në produktet e aluminit janë zmadhuar më tej. "Për sa i përket procesit të prodhimit, pika e ulët e shkrirjes së produkteve të aluminit mund të kursejë më shumë karburant." Wu Youbing, drejtor i CITIC Dicastal Southern Intelligent Manufacturing Base, tha se në procesin e përdorimit, vetitë me densitet të ulët dhe me forcë të lartë të produkteve të aluminit mund të përmirësohen më tej. Zëvendësimi i çelikut dhe aplikimi i tij në fushën e automjeteve me energji të reja për të reduktuar konsumin e energjisë.

"Hunan, si vendlindja e metaleve me ngjyra, ka potencial të madh zhvillimi në fushën e materialeve të reja të përfaqësuara nga produktet e aluminit." Wu Youbing prezantoi se në të ardhmen, CITIC Dicastal do të ndërtojë më tej bazën e saj prodhuese jugore në Changsha në Hunan dhe do të rrezatojë bazën kryesore të prodhimit në qendrën, jugun, lindjen dhe vende të tjera.

Një numër i ndërmarrjeve të industrisë kanë hyrë në eshelonin e parë në Kinë

Pjesa globale e Fletës së Aluminit Shengtong është gati 40%, pjesa globale e CITIC Dicastal Wheels kalon 30%, dhe pjesa kombëtare e aksioneve të Heijinggang dhe Taijia tejkalon 30%... Përmendni ndërmarrjet e reja të zinxhirit të industrisë së aliazheve të Changsha, të cilat janë në botë i njohur Janë mjaft.

Vitet e fundit, zinxhiri i ri i industrisë së aliazheve të Changsha ka ruajtur një prirje të mirë zhvillimi. Sipas statistikave, ka më shumë se 70 ndërmarrje kryesore industriale në shkallë të gjerë në zinxhir. Këtë vit, gjithsej 39 projekte kyçe janë paraqitur në zinxhirin industrial, me një investim total prej mbi 12 miliardë juanë; gjithsej 7 projekte u prezantuan në tremujorin e parë, me një investim total prej 2.7 miliardë juanë.

Në rrjedhën e sipërme të zinxhirit industrial, ndërmarrjet e përfaqësuara nga Jinlong International Copper, Xiangtou Jintian Titanium dhe Boyun Oriental mund të arrijnë vetë-mjaftueshmërinë në portin e lëndës së parë; në mes të zinxhirit industrial, kompani të tilla si CITIC Dicastal dhe Taijia Co., Ltd. Nëpërmjet përpunimit intensiv të materialeve të lidhura, ajo mbështet polin e ri të rritjes së industrisë së re materiale Changsha; në rrjedhën e poshtme të zinxhirit industrial, zhvillimi i vrullshëm i industrive të lidhura si makineritë e ndërtimit, tranziti hekurudhor, hapësira ajrore, industria e automobilave, biomjekësia etj., zgjeron industrinë e re të materialeve Skenarët e aplikimit ofrojnë një fazë të gjerë.

Duke marrë si shembull Boyun Dongfang, madhësia e kokrrizave të WC-së me karabit të çimentuar me kokrriza ultra të trashë e zhvilluar prej saj është më e madhe se 9μm dhe performanca e saj ka arritur nivelin e avancuar ndërkombëtar, duke u bërë lider në produktet e aliazhit të minierave. Me zbatimin e përshpejtuar të projektit të industrializimit të kompanisë në bazën Lugu, prodhimi vjetor prej 20 milionë tonë karabit të çimentuar me cilësi të lartë do të bëhet një pjesë e rëndësishme e strategjisë "Zinxhiri i fortë" i Makinerisë së Ndërtimit Changsha.

Taijia Co., Ltd., e vendosur në Zonën e Zhvillimit Ekonomik dhe Teknologjik Wangcheng, bëri përparim të qëndrueshëm përgjatë strategjisë së zhvillimit të krijuar me tre kurba të "prerjes së sharrës + elektronikës së konsumit + investimeve industriale" në tremujorin e parë të këtij viti. Në bazë të vazhdimit të konsolidimit të avantazheve konkurruese të biznesit të sharrës, ai do të përshpejtojë gjithashtu inkubacionin dhe rritjen e biznesit të dytë kryesor të biznesit të elektronikës së konsumit. Sipas raportit të parë tremujor të lëshuar nga kompania, Taijia ka rritur vazhdimisht investimet e saj në biznesin e elektronikës së konsumit dhe shpenzimet e saj të kërkimit dhe zhvillimit janë rritur me 73% nga viti në vit.

Rimbushja e zinxhirit dhe forcimi i zinxhirit është ende një prioritet kryesor

Industria e re e materialeve është një industri bazë dhe një industri lider që mbështet zhvillimin e prodhimit të nivelit të lartë, një hallkë kyçe për të siguruar furnizimin e pavarur dhe të kontrollueshëm të zinxhirit industrial dhe një zonë kyçe e konkurrencës së teknologjisë së lartë. Aktualisht, një raund i ri revolucioni shkencor dhe teknologjik dhe transformimi industrial është në rritje. Qeniet njerëzore do të hyjnë në epokën e inteligjencës, e cila shtron kërkesa më të larta dhe nevoja urgjente për materiale të avancuara, dhe gjithashtu ushqen potencial të madh. Ajo është bërë gjithnjë e më shumë në qendër të konkurrencës teknologjike dhe industriale.

Si do të zhvillohet industria e re e aliazheve të Changsha në të ardhmen?

Zhang Min, anëtar i Komitetit të Përhershëm të Komitetit Bashkiak të Partisë, Sekretar i Komitetit Politik dhe Ligjor të Komitetit Bashkiak të Partisë dhe drejtor i zinxhirit industrial të aliazhit të ri të qytetit (përfshirë printimin 3D), tha se është e nevojshme të analizohen dhe studioni zhvillimin e zinxhirit industrial, kuptoni avantazhet e tij, identifikoni mangësitë dhe punoni shumë për të plotësuar dhe forcuar zinxhirin; Është e nevojshme të promovohet zhvillimi dhe rritja e zinxhirit industrial në një mënyrë të synuar, të qartësohen qëllimet e zhvillimit, të zgjerohet fusha e promovimit të investimeve, të forcohet kërkimi teknik dhe kërkimi i projekteve, të optimizohen shërbimet si përdorimi i tokës, konsumi i energjisë elektrike dhe talentet, të përmirësojë shkëmbimin e informacionit dhe të promovojë bashkëpunimin e ngushtë dhe zhvillimin e koordinuar të ndërmarrjeve në zinxhirin industrial.

"Duke forcuar bashkëpunimin shkollë-ndërmarrje në industrinë e re materiale, duke përdorur burimet intelektuale të kolegjeve dhe universiteteve, duke zgjidhur kontekstin e zhvillimit industrial dhe duke integruar sinergjinë e zhvillimit industrial." Tan Xinglong tha se për zhvillimin e industrisë së re materiale, Changsha ka burime të bollshme dhe me cilësi të lartë kolegji, të cilat mund të kryhen në formën e projekteve kërkimore shkencore. , për të zgjidhur industrinë e re materiale në Changsha dhe për të shpallur statusin aktual të zhvillimit industrial në formën e një letre të bardhë të industrisë, në mënyrë që ndërmarrjet në industri të ndryshme të mund të identifikojnë më mirë pozicionimin e tyre të korporatës dhe drejtimin e zhvillimit dhe të shmangin konkurrencën homogjene.

Në lidhje me mënyrën se si të përshpejtohet zbatimi i teknologjive të avancuara, Zeng Wei, Menaxher i Divizionit të Produkteve Metalike të Farsoon High-Tech, tha: "Numri i 'shtypshkronjave' mund të rritet siç duhet." Kërkesa për teknologjinë e printimit 3D metalik në industri po rritet dita ditës, por për sa i përket statusit aktual të zinxhirit të industrisë, nëse teknologjia e printimit 3D metalik do të industrializohet, është shumë e rëndësishme për kompanitë që ofrojnë shërbime të printimit 3D metalik. si biznesi i tyre kryesor. Mund të përshpejtojë popullarizimin e teknologjisë së përparuar.”


Lokacioni
ACME Xingsha Industrial Park, East Liangtang Rd. , Changsha City, Hunan
Numri telefonit
+ 86-151 7315 3690(Jessie Mobile)
E-Mail
jashtë@sinoacme.cn
Rreth nesh

E themeluar në vitin 1999, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) ndodhet në Parkun Industrial Xingsha, me një sipërfaqe prej 100,000 m2. ACME është një ndërmarrje e teknologjisë së lartë e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes industriale për materiale dhe energji të reja.Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet

Na kontaktoni
Korporata e Avancuar për Materiale dhe Pajisje| Harta e faqes