MENU
Lajme

Lajme

home>Lajme

Analiza e statusit të kërkimit dhe tendenca e zhvillimit të pajisjeve termike të metalurgjisë së pluhurit të Kinës

2019-03-11

Përkufizimi i metalurgjisë pluhur

Metalurgjia e pluhurit i referohet teknologjisë së procesit të përgatitjes së pluhurit metalik ose përdorimit të pluhurit metalik (ose përzierjes së pluhurit metalik dhe pluhurit jometal) si lëndë të para për prodhimin e materialeve metalike, materialeve të përbëra dhe llojeve të ndryshme të produkteve.

Procesi i metalurgjisë së pluhurit: Përkufizimi i pajisjeve të metalurgjisë pluhur: pajisjet termike të metalurgjisë pluhur përdoren për të realizuar procesin e kalcinimit, reduktimit, karbonizimit, sinterimit, sinterimit, pas-përpunimit dhe pajisje të tjera ndihmëse.


Situata aktuale e industrisë së pajisjeve vendase të metalurgjisë pluhur

Prodhimi i karabit, sipas autoriteteve në Kinë, gati 50% e prodhimit të përgjithshëm botëror të materialeve të rralla zënë më shumë se 90% pluhur diamanti sintetik 80%, pluhuri i hekurit ka qenë më shumë se një e treta e mësipërme, e gjithë kjo tregon se Kina është botët. prodhuesi më i madh i metalurgjisë pluhur, zhvillimi i industrisë vendase të metalurgjisë pluhur, duke verifikuar pajisjet termike të industrisë së metalurgjisë pluhur po zhvillohet me shpejtësi.

Në modelin e ri të globalizimit të teknologjisë, pajisjet termike të metalurgjisë së pluhurit vendas janë përmirësuar shumë, teknologjia e përgjithshme mund të plotësojë kërkesat themelore të industrisë vendase të metalurgjisë së pluhurit, po shkon drejt nivelit të avancuar ndërkombëtar, por ka ende një hendek të madh krahasuar me vendet e zhvilluara.

1. Hendeku gjithëpërfshirës i teknologjisë është i madh: aplikimi i teknologjisë së kontrollit inteligjent është i prapambetur dhe shkalla e informatizimit të prodhimit të pajisjeve është e ulët.

2. Hendeku i nivelit të industrializimit është i madh: vendet e huaja përdorin kryesisht zbulimin automatik të shpejtë të robotëve inteligjentë dhe mjete të tjera të avancuara, funksionimin e brendshëm kryesisht manual, pajisjet e testimit janë të prapambetura, niveli i industrializimit të pajisjeve është i ulët.

3. Ka një hendek të madh në aftësinë inovative: jashtë shtetit është reflektuar kryesisht në arritjet e teknologjisë kryesore gjenerike, ndërsa shumica e përdorimit të brendshëm të përmirësimit të procesit të thjeshtë, apo edhe imitim.


Trendi i zhvillimit të pajisjeve termike të metalurgjisë pluhur në Kinë


Rritja e kapacitetit të pajisjeve

Kapaciteti i prodhimit të pajisjeve në shkallë të gjerë është mënyra më e drejtpërdrejtë për të arritur prodhim efikas dhe përfitim maksimal. Aktualisht, prodhimi i pajisjeve termike më të mëdha dhe më të avancuara të metalurgjisë pluhur në botë është pothuajse i përqendruar në vendet e zhvilluara perëndimore.

Aiming at the problem of large-scale equipment production capacity, Dingli Technology has developed a 10,000-ton belt reduction equipment. The equipment has a high degree of automation, the width of the steel belt reaches 1.5m, the maximum annual output can reach 12000t, and it has a significant energy saving effectThe energy consumption and performance of the products are more than those of the steel belt furnace imported from the United States. The overall technology has reached the international advanced level. It has applied for 4 patents and has been applied in Wuhan Iron and Steel Group and other units


Do të thotë kontroll inteligjent

Në kontekstin e prodhimit masiv modern, pajisjet tradicionale të metalurgjisë së pluhurit nuk kanë qenë në gjendje të përshtaten për të përmirësuar cilësinë e produkteve të metalurgjisë pluhur, çelësi varet nga fakti nëse pajisjet termike të metalurgjisë së pluhurit kanë mjete të avancuara kontrolli inteligjente, veçanërisht, domethënë saktë procesi i kontrollit funksionimin dixhital dhe të besueshëm.

Në rrjedhën e zhvillimit të pajisjeve termike moderne të metalurgjisë pluhur, Dingli Technology merr mjetet e kontrollit inteligjent si drejtim të zhvillimit të saj: konfigurimin e kompjuterit industrial për të realizuar kontrollin inteligjent të procesit; Sistemi i gazit miraton kontroll fleksibël inteligjent të centralizuar për të përmirësuar stabilitetin e atmosferës në furre dhe të sigurojë konsistencën e përgjithshme të produkteve. Teknologjia IPC përdoret për të realizuar menaxhimin e funksionimit on-line si rregullimi i temperaturës dhe kontrolli i atmosferës për të përmirësuar nivelin inteligjent të pajisjeve. Teknologjia statistikore e kontrollit të procesit (SPC) është përdorur për të krijuar modelin matematikor të parametrat e procesit dhe parametrat u monitoruan me saktësi nga sensorë dhe mikrokompjuterë bazuar në kontrollin statistikor të parametrave.

Karakteristikat e furrës automatike inteligjente me 18 tuba të zhvilluara nga Dingli Technology

1. Funksionimi automatik: me mekanizëm automatik të ngarkimit, shtytjes, shkarkimit dhe kthimit, cilësia e produktit është e qëndrueshme.

2. Efikasitet i lartë dhe kursim energjie: përdorimi i 18 tubave lart e poshtë në prodhimin e varkave të dyfishta në të njëjtën kohë, përmirësimi i efikasitetit të prodhimit, kontrolli i pavarur i temperaturës në shumë zona të dizajnit të strukturës së re të fushës termike, për të arritur shfrytëzimin maksimal të energjisë .

3. Kontrolli inteligjent: nëpërmjet vetë-diagnostikimit të gabimeve, kontrolli fleksibël i vendimmarrjes inteligjente, i pambikëqyrur; Rritja e përfitimeve të klientit përmes shërbimeve në distancë dhe online, përgjigje e shpejtë.

Drejtimi i zhvillimit të gjelbër

Shkenca dhe teknologjia më e lartë shtetërore për të kapërcyer pajisjet e mëdha të metalurgjisë së pluhurit të gjithë teknologjinë e kontrollit të ngrohtë, përmes kompensimit të arsyeshëm të temperaturës, formës dhe shpërndarjes së ngrohësit, si dhe dizajnit modular të shtresës izoluese termike, dhe përdor me sukses zonën 17 të kontrollit të pavarur të temperaturës. zgjidh kontrollin e madh të temperaturës së pajisjeve, devijimin e uniformitetit të temperaturës probleme të mëdha teknike, të tilla si vëllimi i zonës së ngrohjes së pajisjeve është 31.25 m3, uniformiteti i temperaturës së furrës është deri në ± 5℃.


Integrimi i funksioneve të pajisjes

The new multi-function pressure furrë sinterimi developed by Ding Li Technology combines the degreasing vacuum sintering and gas quenching heat treatment processes of products in one furnace body, which saves the degreasing furnace for customers through multi-function integrationFor the equipment investment of furra e sinterimit me vakum and gas quenching heat treatment furnace, customers only need to invest this set of new equipment to realize all the above procedures, so that customers can reduce a lot of equipment investment costs and achieve high performance and quality of products.

Lokacioni
ACME Xingsha Industrial Park, East Liangtang Rd. , Changsha City, Hunan
Numri telefonit
+ 86-151 7315 3690(Jessie Mobile)
E-Mail
jashtë@sinoacme.cn
Rreth nesh

E themeluar në vitin 1999, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) ndodhet në Parkun Industrial Xingsha, me një sipërfaqe prej 100,000 m2. ACME është një ndërmarrje e teknologjisë së lartë e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes industriale për materiale dhe energji të reja.Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet

Na kontaktoni
Korporata e Avancuar për Materiale dhe Pajisje| Harta e faqes