MENU
Lajme

Lajme

home>Lajme

Një foto për të kuptuar furrën me presion të nxehtë me vakum

2022-07-29

1. Çfarë është sinterimi me presim të nxehtë me vakum?

Një proces në të cilin formimi dhe shkrirja e materialit përfundojnë në të njëjtën kohë duke ushtruar presion ndaj pluhurit të lirshëm të vendosur në një kallëp me formë të përcaktuar ose duke ngrohur një pluhur kompakt në një mjedis vakum.

Sinterimi me presim të nxehtë me vakum

2. Karakteristikat e sinterizimit me presion të nxehtë me vakum:

 • Gjatë shtypjes së nxehtë, pluhuri është në një gjendje termoplastike, rezistenca e deformimit është e vogël dhe presioni i kërkuar i formimit është i vogël.

 • Meqenëse ngrohja dhe shtypja kryhen në të njëjtën kohë, është e dobishme për kontaktin, difuzionin dhe transferimin e masës rrjedhëse të grimcave të pluhurit, të cilat mund të ulin temperaturën e sinterimit dhe të shkurtojnë kohën e sinterimit, duke penguar kështu rritjen e kokrrave.

 • Sinterimi me shtypje të nxehtë përfundon në kushte vakum, dhe trupi i sinteruar i prodhuar ka porozitet të ulët, densitet të lartë dhe kokrriza të imta, dhe produkti ka veti të mira mekanike dhe elektrike.


3. Procesi i densifikimit të sinterimit me presim të nxehtë:

Faza 1: Lidhja e poreve

Përfshirë fazat fillestare dhe të mesme të sinterimit. Presioni shkakton lëshimin e plastikës në zonën e kontaktit të grimcave; Zvarritja eksponenciale e fuqisë ndodh në zonën e zgjeruar të kontaktit, duke shkaktuar migrimin e materialit; difuzioni i vëllimit dhe difuzioni i kufirit të kokrrizave ndodh midis atomeve dhe vendeve të lira; dislokimet gjithashtu shkaktojnë rrëshqitje të kufirit të kokrrizave përmes ngjitjes. Dendësia e trupit të sinterizuar rritet me shpejtësi.

Procesi i densifikimit të sinterizimit me presim të nxehtë (1)

Faza e dytë: Izolimi i vrimave

Gjithashtu i njohur si fundi i sinterimit. Poret janë të vendosura në kufijtë e kokrrizave, dhe mikroporet intragranulare nuk përjashtohen. Në këtë kohë, mekanizmi i fazës së parë ekziston ende, por zvarritja dhe difuzioni bëhen mekanizmi kryesor i sinterizimit, materiali tkurret ngadalë dhe produkti ka një shkallë të lartë densifikimi.

Procesi i densifikimit të sinterizimit me presim të nxehtë (2)

Procesi i densifikimit të sinterizimit me presim të nxehtë

 • Në fazën e mëvonshme të sinterimit, presioni i poreve të mbyllura rritet, gjë që kompenson efektin e tensionit sipërfaqësor, dobëson efektin e difuzionit të kufijve të kokrrizave dhe ngadalëson shpejtësinë e difuzionit të vëllimit, gjë që e bën të vështirë tkurrjen në fazën e mëvonshme. Shtypja e nxehtë siguron një forcë të jashtme lëvizëse për të kompensuar tensionin sipërfaqësor të kundërvepruar, duke lejuar që sinterimi të vazhdojë.

 • Në kushtet e shtypjes së nxehtë, pluhuri i ngurtë mund të shfaqë veti të lëngshme jo Njutoniane. Kur sforcimi i prerjes tejkalon pikën e tij të rrjedhjes, ai do të rrjedhë, duke rezultuar në një rritje të shpejtësisë së transferimit të masës dhe poret e mbyllura mund të eliminohen nga rrjedha viskoze ose plastike e materialit.


4. Aplikimi i sinterimit me presim të nxehtë

(1) Industria e metalurgjisë së pluhurit: përdoret kryesisht për të përmirësuar performancën e produkteve të metalurgjisë pluhur. Materialet e aplikueshme përfshijnë materiale të përbëra me matricë metalike dhe objektiva të ndryshëm.

Harta fizike e materialit të përbërë me kontakt elektrik me bazë bakri

Krahasimi i vetive të kompozitave të kontaktit elektrik me bazë bakri të sinteruar me presion të nxehtë dhe me presion të ftohtë

Krahasimi i vetive të kompozitave të kontaktit elektrik me bazë bakri të sinteruar me presion të nxehtë dhe me presion të ftohtë

Presioni i formimit me presim të nxehtë është i vogël, shkalla e densifikimit të produktit është e lartë dhe vetitë e materialit janë shumë më të larta se sinterimi me presim të ftohtë.

Kur temperatura e shtypjes së nxehtë është 750 ℃, koha është 120 minuta dhe presioni është 28 MPa, dendësia e materialit të synuar arrin 95.3%.

Foto SEM e seksionit kryq të objektivit Ag-B

Foto SEM e seksionit kryq të objektivit Ag-B


Kur temperatura e shtypjes së nxehtë është 1350 ~ 1380 ℃, presioni është 25 ~ 30 MPa, dhe koha është 1.5 ~ 2 orë, dendësia relative e materialit të synuar është mbi 99%.

Imazhi SEM i seksionit kryq të objektivit të aliazhit W-Si

Imazhi SEM i seksionit kryq të objektivit të aliazhit W-Si


(2) Industria e qeramikës: për përgatitjen e materialeve të vështira për t'u formuar. Të tilla si qeramika me nitrid silikoni, qeramika me nitrid alumini dhe qeramika e përbërë me shumë përbërës.

Materialet qeramike të përbëra të laminuara me shkrirje me shtypje të nxehtë

Materialet qeramike të përbëra të laminuara me shkrirje me shtypje të nxehtë

Duke përdorur pluhurin e nitridit të silikonit si lëndë të parë, temperatura e presionit të nxehtë është 1700~1800℃, dhe presioni i aplikuar është 20~30MPa.

Materiale qeramike sinterimi me shtypje të nxehtë silikoni nitride

Materiale qeramike sinterimi me shtypje të nxehtë silikoni nitride


AlON qeramike transparente


5. Kërkesat strikte të procesit të presimit të nxehtë me vakum në pajisje

 • Dhoma e ngrohjes mund të akomodojë komponentë dhe kallëpe me presion të nxehtë.

 • Shkalla e vakumit mund të plotësojë kërkesat e procesit të shtypjes së nxehtë.

 • Temperatura mund të kontrollohet saktësisht dhe të rregullohet automatikisht, dhe uniformiteti është i mirë.

 • Precizion i lartë i kontrollit të presionit, përqendrimi i kokave të presionit të sipërm dhe të poshtëm.

 • Materiali i formimit të kompresimit është rezistent ndaj temperaturës së lartë, mund të përballojë presionin dhe nuk reagon me trupin e sinterizuar.

 • Pajisja është e sigurt dhe e besueshme, dhe funksionimi është i qëndrueshëm.


6. Furrën me presion të nxehtë me vakum

Furrë me presion të nxehtë me vakum

(1) Karakteristikat teknike të furrës me presion të nxehtë me vakum ACME

 • Fusha termike e dhomës së ngrohjes llogaritet nga gjendja termike, dhe elementi i ngrohjes dhe shtresa e izolimit të nxehtësisë janë projektuar në mënyrë modulare, në mënyrë që uniformiteti i temperaturës së furrës të jetë i mirë.

 • E pajisur me sensor presioni të importuar dhe pajisje peshimi, saktësia e kontrollit të presionit të daljes është e lartë.

 • E pajisur me sensorin e zhvendosjes së importuar, saktësia e kontrollit të goditjes së zhvendosjes është e lartë.

 • Ai drejtohet nga servo motori për të siguruar stabilitetin e procesit të mbajtjes së presionit.


(2) Përparësitë e furrës me presion të nxehtë me vakum ACME

 • Mund të realizojë funksionimin automatik me një çelës, inteligjent dhe efikas.

 • Shtypja e nxehtë me vakum/atmosferë opsionale, konvencionale/ftohje e shpejtë opsionale, zbatueshmëri e fortë e pajisjeve.

 • Strukturë vulosëse profesionale për të siguruar përdorimin afatgjatë të pajisjeve pa rrjedhje në kushte vakum, temperaturë të lartë dhe presion të lartë.

 • Materiali i dhëmbëzimit është rezistent ndaj temperaturës dhe presionit të lartë, dhe dhëmbëzimi ka neutralitet dhe rrafshueshmëri të mirë.


Lokacioni
ACME Xingsha Industrial Park, East Liangtang Rd. , Changsha City, Hunan
Numri telefonit
+ 86-151 7315 3690(Jessie Mobile)
E-Mail
jashtë@sinoacme.cn
Rreth nesh

E themeluar në vitin 1999, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) ndodhet në Parkun Industrial Xingsha, me një sipërfaqe prej 100,000 m2. ACME është një ndërmarrje e teknologjisë së lartë e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes industriale për materiale dhe energji të reja.Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet

Na kontaktoni
Korporata e Avancuar për Materiale dhe Pajisje| Harta e faqes