MENU
Lajme

Lajme

home>Lajme

Një fotografi për të kuptuar furrën e saldimit me difuzion me vakum

2022-07-14

1. Saldimi me difuzion me vakum: Saldimi me difuzion me vakum i referohet një metode saldimi në të cilën përbërësit e lidhur ngushtë mbahen në një temperaturë dhe presion të caktuar për një periudhë kohe në një mjedis vakum, në mënyrë që atomet ndërmjet sipërfaqeve të kontaktit të shpërndahen me njëri-tjetrin në formojnë një lidhje. Ajo jo vetëm që mund të realizojë lidhjen midis të njëjtit lloj materialesh metalike të ndryshme, por edhe të realizojë lidhjen midis materialeve metalike dhe qeramike, materialeve të përbëra etj.

Saldimi me difuzion me vakum

2. Përparësitë e saldimit me difuzion me vakum:

 • Temperatura e ulët e saldimit dhe gamë e gjerë materialesh të aplikueshme. Gjatë saldimit me difuzion, matrica nuk shkrihet ose nxehet, gjë që mund të realizojë lidhjen e materialeve që janë të vështira për t'u arritur me metoda të tjera.

 • Fortësi e lartë saldimi dhe cilësi e mirë e bashkimit. Struktura dhe performanca e bashkimit të salduar janë afër materialit bazë, dhe cilësia e bashkimit është e qëndrueshme.

 • Procesi i saldimit është i pazëvendësueshëm. Komponentët me struktura komplekse dhe dallime të mëdha në trashësi mund të saldohen dhe saldime të shumta mund të saldohen në të njëjtën kohë.

 • Deformim i vogël saldimi, i përshtatshëm për prodhimin e produkteve me precizion të integruar me funksionin e strukturës.


3. Procesi i formimit të bashkimit të saldimit me difuzion me vakum:

Montimi në temperaturën e dhomës

Montimi në temperaturën e dhomës

Faza 1: Deformimi i kontaktit

Deformim arbitrar i grimcave sipërfaqësore (vrazhdësi mikroskopike) dhe filmave për të formuar një shkallë fillestare të kontaktit mekanik.

Faza 1 Deformimi i kontaktit

Faza 2: Tranzicioni i ndërfaqes së difuzionit

Ndërfaqja deformohet me kalimin e kohës, duke formuar më tej një ndërfaqe të ngushtë në ndërfaqe.

Faza 2 Tranzicioni i Ndërfaqes së Difuzionit

Faza 3: Zhdukja e ndërfaqeve dhe vrimave

Duke vazhduar të përhapet, lidhja e formuar forcohet më tej, sipërfaqja e fortë e lidhjes zmadhohet, vrima e ndërfaqes eliminohet dhe organizimi dhe përbërja e përbashkët homogjenizohen.

Faza 3 Zhdukja e ndërfaqeve dhe vrimave


4. Faktorët kryesorë të procesit që ndikojnë në saldimin me difuzion me vakum

 • Temperatura: ndikon në shpejtësinë e difuzionit atomik, i cili nga ana tjetër ndikon në forcën e bashkimit të saldimit, përgjithësisht 0.5 deri në 0.8 herë më shumë se pika e shkrirjes së materialit.

 • Presioni: Zgjeroni zonën e kontaktit efektiv të nënshtresës dhe nxisni deformimin plastik të sipërfaqes së bashkimit.

 • Shkalla e vakumit: degazimi, antioksidimi dhe përmirësimi i performancës së saldimit.

 • Koha e difuzionit: Koha e përshtatshme e difuzionit ndihmon në përmirësimin e uniformitetit të indeve të kyçeve.


5. Kërkesa strikte për pajisjet e saldimit me difuzion me vakum:

 • Interval i mjaftueshëm efektiv i ngrohjes

 • Shkalla e lartë e vakumit

 • Saktësia e lartë e kontrollit të temperaturës

 • Uniformitet i mirë i temperaturës së furrës

 • Saktësia e kontrollit të presionit të lartë

 • Pajisja është e sigurt dhe e besueshme


Furra e saldimit me difuzion me vakum është një instrument i rëndësishëm precize.

Përdorimi i saktë i furrës së saldimit me difuzion me vakum luan një rol të rëndësishëm në sigurimin e cilësisë së saldimit me difuzion, zgjatjen e jetës së pajisjeve dhe uljen e kostove të prodhimit.

Kontrolli shumëfazor i saktësisë së presionit, vetë-përshtatja e kokës së presionit dhe promovimi në terren janë drejtimet e zhvillimit të furrës së saldimit me difuzion me vakum në të ardhmen.


6. Aplikimi i furrës së saldimit me difuzion me vakum

6.1 Materialet metalike

I njëjti material: fletët ndreqës të uritur të salduara me difuzion me vakum aliazh titani dhe pllakat e ftohura me ujë të aliazhit të aluminit përdoren përkatësisht për sistemet e motorëve aeroplanë dhe sistemet e ftohjes së ajrit.

Tehe të zbrazëta të aliazhit të titanit

Materiale të ndryshme: komponentët bimetalikë të formuar nga saldimi me difuzion në vakum të bakrit dhe çelikut përdoren gjerësisht si cilindra të pompës hidraulike, tiganët e shpërndarjes së vajit, xhaketat e vajit të pajisjes së shpimit të qymyrit, rotorët bimetalik, etj.

tigan për shpërndarjen e vajit

6.2 Materialet jo metalike

materiali:

 • α-Al2O3 qeramika dhe nikel metalik; 

 • aliazh me entropi të lartë CoCrFeMnNi dhe çelik inox;

 • WC-Co karabit i çimentuar dhe alumini, etj.; 

 • Komponim ndërmetalik Ni3Al, aliazh monokristal, etj.

aplikimi:Paketimi elektronik; pjesë strukturore me temperaturë të lartë etj.

Karakteristikat: Kapërceni dallimet midis materialeve dhe kombinoni vetitë e tyre të shkëlqyera për të zgjeruar gamën e aplikimit të materialeve.


7. Pajisje saldimi me difuzion me vakum

7.1 Diagrami i strukturës së furrës së saldimit me difuzion me vakum

Diagrami i strukturës së furrës së saldimit me difuzion me vakum

7.2 Përparësitë e furrës së saldimit me difuzion me vakum ACME

 • Shtypi është i integruar me dhomën e ngrohjes.

 • Precizion i lartë i kontrollit të presionit dhe kontrollit të zhvendosjes, dhe besueshmëri e mirë e pajisjeve.

 • Uniformitet i mirë i temperaturës së furrës dhe cilësi e lartë e produkteve të saldimit me difuzion.

 • Ftohja konvencionale dhe ftohja e shpejtë janë opsionale dhe pajisja ka zbatueshmëri të fortë.

 • The indenter is easy to install and disassemble, and it can also be used as an independent brazing furnace without pressurization, and the equipment has strong versatility.

Pajisje saldimi me difuzion me vakum (2)

7.3 Karakteristikat teknike të furrës së saldimit me difuzion me vakum ACME

 • Elementi i ngrohjes është i modularizuar, i kontrolluar nga programi shumëfazësh PID dhe uniformiteti i temperaturës është i mirë.

 • E pajisur me sensor presioni të importuar gjerman 0.001, saktësi kontrolli me presion të lartë; pajisur me sensor zhvendosjeje me precizion të lartë 10um, kontroll i saktë i zhvendosjes;

 • Sistemi i pavarur shtesë i kontrollit të presionit për të siguruar presion të saktë konstant të pompës së difuzionit.

 • Struktura vulosëse dinamike profesionale siguron funksionim të qëndrueshëm nën vakum dhe presion të lartë pa rrjedhje.

 • Fusha e presionit verifikohet nga simulimi i elementeve të fundme, dhëmbëzimi i sipërm/poshtëm ka diferencë të mjaftueshme sigurie, nuk ka deformim të lehtë në temperaturë të lartë dhe sipërfaqja e bazës së pjesës së shtypur të punës është e sheshtë.

Lokacioni
ACME Xingsha Industrial Park, East Liangtang Rd. , Changsha City, Hunan
Numri telefonit
+ 86-151 7315 3690(Jessie Mobile)
E-Mail
jashtë@sinoacme.cn
Rreth nesh

E themeluar në vitin 1999, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) ndodhet në Parkun Industrial Xingsha, me një sipërfaqe prej 100,000 m2. ACME është një ndërmarrje e teknologjisë së lartë e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes industriale për materiale dhe energji të reja.Politikat e privatësisë | Termat dhe Kushtet

Na kontaktoni
Korporata e Avancuar për Materiale dhe Pajisje| Harta e faqes