MENU

Дома>Производи>Нов материјал

Контактирајте нѐ

+86-151 7315 3690 (Jessie Mobile)

overseas@sinoacme.cn

ACME Xingsha индустриски парк, Источен Liangtang Rd. , Чангша Сити, Хунан

Сферичен прав од легура на титаниум

Сферичен прав од легура на титаниум

ACME uses PREP method, which is using metal or alloy as the consumable electrode, and under the centrifugal force to produce spherical metal powder. This method avoid the slug and contact with refractory material, eliminate the non-metal impurities, and produce high purity spherical powder.

Испраќам барање
  • Технички карактеристики
  • Related optional configuration

Сферичен прав од легура на титаниум


Одделениехемиски состав
Стандарден производРаспределба на големината на честичките
Главен елементImpurity ElementНационален стандардСтандарден САД
Ti6Al4V

Ал: 5.50-6.75 

V: 3.50-4.50 

Ti: Bal

Fe: .0.3

C: ≤0.08

N: ≤0.05 

H: ≤0.015 

O: ≤0.2 

Y: ≤0.005

GB / T 3620.1-2007F136

15-45μm

15-53μm 

53-120μm 

53-150μm

Ti-CPTi: Bal

Fe: .0.1

C: ≤0.03 

N: ≤0.012 

H: ≤0.008 

O: ≤0.1 

Res Each: 0.05 

Res Total: 0.2

GB / T 3620.1-2007F136

15-45μm

15-53μm 

53-120μm 

53-150μm

TA15

Ал: 5.50-7.10 

Мо: 0.50-2.0 

V: 0.80-2.5

Zr: 1.5-2.5 

Si: .0.15 

Ti: Bal

Fe: .0.25 

C: ≤0.08 

N: ≤0.05 

H: ≤0.015 

O: ≤0.15 

Res Each: 0.1 

Res Total: 0.3

GB / T 3620.1-2007

15-45μm

15-53μm 

53-120μm 

53-150μm

TC11

Ал: 5.80-7.00 

Zr: 0.80-2.00 

Мо: 2.80-3.80

Si: 0.20-0.35 

Ti: Bal

Fe: .0.25 

C: ≤0.08 

N: ≤0.05 

H: ≤0.01 

O: ≤0.15

GB / T 3620.1-2007

15-45μm

15-53μm 

53-120μm 

53-150μm

TC18

Ал: 4.4-5.7

Мо: 4.0-5.5 

V: 4.0-5.5 

Cr: 0.5-1.5 

Fe: 0.5-1.5 

Zr: ≤0.30 

Si: .0.15 

Ti: Bal

C: ≤0.08 

N: ≤0.05 

H: ≤0.015 

O: ≤0.18 

Res Each: 0.1 

Res Total: 0.3

GB / T 3620.1-2007

15-45μm

15-53μm 

53-120μm 

53-150μm

Испраќам барање

Поврзани производи


Локација
ACME Xingsha индустриски парк, Источен Liangtang Rd. , Чангша Сити, Хунан
телефон
+ 86-151 7315 3690(Џеси мобилен)
Е-пошта
overseas@sinoacme.cn
За нас

Основана во 1999 година, ACME (Advanced Corporation for Materials & Equipments) се наоѓа во индустрискиот парк Xingsha, со површина од 100,000 m2. ACME е високотехнолошка компанија специјализирана за производство на индустриска опрема за греење за нов материјал и енергија. Политика за приватност | Правила и услови

Контактирајте не